Altac Coating Group kiest nieuwe strategie

Nadruk op service en ondersteuning schadeherstelbedrijven

Altac Coating Group, leverancier van paint en non-paint producten en equipment voor de carrosseriesector, kiest een nieuwe strategie. Het bedrijf profileert zich nu niet alleen meer als leverancier, maar als technisch servicebedrijf voor schadeherstelbedrijven met als basis veilig repareren volgens de normen van de autofabrikant. Daarnaast is Altac actief in enthousiasmeren van jongeren voor het steeds technischer wordende autoschadeherstel vak.

Centraal in het serviceconcept staat de focus op rendement, efficiëntie en veiligheid voor de klant en de berijder. Hierbij ligt de nadruk op het hele traject tot een goed en veilig herstelde auto, waarbij de schadehersteller een gezonde marge kan maken. De verkoop van paint en non-paint producten door Altac vormt hiervan nu een onderdeel. Reden voor de nieuwe strategie van Altac Coating Group is de snelle technologische ontwikkeling van de autotechniek en de verregaande consequenties hiervan voor schadeherstelbedrijven. Centraal hierbij staat steeds de vraag hoe auto’s veilig en correct kunnen worden gerepareerd met een gezond rendement voor het schaddeherstelbedrijf. Altac legt hiervoor het accent op ondersteuning van dit bedrijf.

Innovaties

De nieuwe strategie kent vier speerpunten. De nieuwe afdeling Altac Academy volgt de innovaties in de markt en ontwikkeld trainingen om de klanten hiermee vertrouwd te maken, o.m. op gebied van milieu, arbo, werkplaatsuitrusting, spuittechnieken, ADAS en equipment in de autotechniek. Een Mobiele brigade ondersteunt klanten op locatie bij een specialistische of complexe klus met kennis en de juiste equipment.

Altac Intelligence bewaakt de bedrijfsprocessen van klanten en het verbruik van materialen. Hiervoor is een speciale app met een verbruiksmonitor ontwikkeld. Centraal staat de efficiëntie van het bedrijf en het optimaliseren van de werkplaats.

Altac 123 Profit richt zich op de bedrijfsprocessen bij de klant. Deze service biedt pakketoptimalisatie, procesmonitoring en magazijnbeheer. Het concept geeft inzicht in het verbruik en de kosten. Altac houdt bij wanneer keuringen en/of onderhoud moeten plaatsvinden en wanneer nieuwe producten moeten worden geleverd.

Altac Innovations ontwikkelt tools om efficiënter en kostenbesparend te werken, bijvoorbeeld door automatisering, de ontwikkeling van nieuwe producten en het slimmer inrichten van de werkplaats.

Altac profileert zich al van oudsher als totaalleverancier van alle mogelijke paint- en non-paint producten en aanverwante artikelen, filters, equipment zoals hefbruggen, oplossingen voor een CO2 neutraal autoschadebedrijf en lijm- en lasapparatuur. Door aar fijnmazig netwerk in Nederland zorgt Altac voor een snelle levering.

Meer Informatie

Altac Coating Group
De Meerpaal 28
9206 AJ Drachten
Tel.: 0512-520385
Email: info@altac.nl
Website: www.altac.nl