ASN Autoschade Vermaire gecertificeerd als ASN Autoschade Experience Center

ASN Vermaire
V.l.n.r.: Ferdi Petrus (ASN Autoschade Vermaire) en Dennis Petrus (ASN Autoschade Vermaire) met een foto van oprichter Ron Vermaire. Beeld: Persbericht

ASN Autoschade Vermaire in Haarlem is gecertificeerd als ASN Autoschade Experience Center. Peter Hubregtse, Algemeen Directeur van ASN Groep, reikte deze week het schild uit aan mede-eigenaren Dennis Petrus en Ferdi Petrus. Aanleiding voor het ASN Autoschade Experience Center is de snelle technologische ontwikkeling van auto’s en de toenemende complexiteit om schades te herstellen.

Als ASN Autoschade Experience Center gaat ASN Autoschade Vermaire voor ASN Autoschade fungeren als proeftuin voor nieuwe reparatietechnieken en equipment. Er komt een aparte afdeling voor het ontwikkelen, testen en verbeteren van reparatietechnieken en -methoden. Doel is om schades aan de hedendaagse technisch gecompliceerde auto’s goed, efficiënt en volgens de OEM-normen te kunnen herstellen, met name ADAS en de kalibratie ervan.

In het ASN Autoschade Experience Center wordt ook aandacht besteed aan onderzoek en opleidingen om te leren werken met de nieuwe reparatiemethoden volgens de voorschriften van de autofabrikant. Ook wordt onderzocht hoe bestaande reparatiemethoden veiliger, efficiënter en sneller kunnen worden uitgevoerd met minimaal materiaalverbruik en slimmere procedures. Daarnaast kan worden onderzocht hoe bij de reparatie minder fijnstoffen vrijkomen en de processen in de werkplaats kunnen worden verduurzaamd.

Voor het ASN Autoschade Experience Center gaat ASN Autoschade Vermaire een nieuwe werkplaats bouwen voor de ontwikkeling van nieuwe reparatietechnieken en de onderzoekswerkzaamheden. De werkplaats zal worden gehuisvest in een nieuwe hal van 250 m2 in het bedrijfspand van ASN Autoschade Vermaire in Haarlem.

ASN Autoschade Vermaire loopt van oudsher voorop in techniek. Het bedrijf is opgericht door Ron Vermaire en sinds 1999 gehuisvest in de huidige bedrijfslocatie in Haarlem. Momenteel wordt het bedrijf geleid door Dennis Petrus en Ferdi Petrus.

Bron: Persbericht