Dash Air luchtfilter voor klein schadeherstel en aanbrengen lak protectie coating

dash-air autoschade filter lucht Ouwendijk equipment

Voor het verrichten van klein schadeherstel is niet altijd een spuitcabine beschikbaar, waardoor het doorloopproces stokt. Met de mobiele en handbare Dash Air kan in de werkplaats of zelfs indien nodig in de showroom een kleine schade herstel verricht worden. Freek Ouwendijk van Dash Air: “Met deze luchtfilter is voor herstel van klein schadeherstel een spuitcabine niet nodig. Dash Air is ook uitermate geschikt bij bijvoorbeeld het in een kleinere ruimte aanbrengen van een lakcoating op de auto.”

Freek Ouwendijk is al ruim 30 jaar actief binnen de autoschadebranche. “Ik zag dat bij veel schadeherstelbedrijven de doorstroom van auto’s stokte door overbezetting van de spuitcabines. Vooral als het reparatie van kleine schades betrof. De behoefte aan een goede luchtfilter was zeker aanwezig. Vandaar dat ik enkele jaren geleden besloot om zelf een betere versie te ontwikkelen. Dit resulteerde uiteindelijk in de Dash Air die sinds begin 2019 beschikbaar is. Deze is voorzien van een actief koolfilter. Met de Dash Air kunnen werkruimtes continue worden gezuiverd, maar ook incidenteel tijdens een reparatie. De Dash Air is compact en mobiel.”

Ouwendijk Equipment is aanwezig met een stand op de beurs AutoProf-AMT Live 2020 te Gorinchem. Bezoek ons voor aanvullende informatie

Afzuiging
In veel processen wordt materiaal gebruikt dat we bij verwerking liever niet inhaleren. Zo zijn de vaste fijn vernevelde delen niet gezond om in te ademen. DashAir® bezit een 2-stappen filter om dit op te vangen. De gangbare luchtfilters waren niet mobiel, erg log, ook nog eens inefficiënt en boden onvoldoende kwaliteit.

Actief kool
Bij veel processen komen geur- en oplosmiddelen vrij. DashAir® bevat een dikke actief kool (carbon) cassette van 8kg en neutraliseert daarmee de geuren en gassen. CO2 opname Een bijkomend voordeel van actief kool is dat het CO2 opneemt tot 95%.  

Mobiel
DashAir® is mobiel en kan vrij verplaatst worden op de (werk) vloer en behoeft geen afvoer naar buiten. Daarnaast is het handzaam en licht in gewicht voor eventueel transport met een bestelauto.
Motor DashAir® maakt gebruik van een sterke 550 Watt motor & fan en kan in twee snelheden toegepast worden.

Werkspanning
DashAir® werkt op 220 Volt gebruikt 550 Watt bij max 3.0 Ampere.

Filter
Standaard is de DashAir® voorzien van Paintstop- en Synthetisch G3 filter.  Naar wens kan het soort filter aangepast worden. DashAir® beschikt over een gevoelige sensor die voor u bepaalt wanneer de filters aan vervanging toe zijn. Een lamp geeft het signaal voor vervanging aan.

Meer informatie

Dash Air Nederland
Freek Ouwendijk: +31 (0) 616 684 648
Ga naar WEBSITE