Nieuwe lijn watergedragen basislakken voor eco-effectieve spuitresultaten

glasurit

Glasurit introduceert 100 Line

Glasurit introduceert zijn meest geavanceerde watergedragen basislaksysteem – 100 Line. Met de nadruk op eco-effectiviteit en de hoogste productkwaliteit voldoet deze nieuwe productlijn aan de hoogste eisen van het moderne schadeherstelbedrijf.

Al sinds 1888 staat Glasurit voor perfecte kwaliteit en maatschappelijke en ecologische verantwoordelijkheid. Met de innovatieve 100 Line kunnen klanten hun bedrijf laten groeien en concurrerender worden, terwijl ze tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk en hun totale bedrijfsprestaties verbeteren. De Glasurit 100 Line is de eerste basislaklijn op de markt met een VOS-waarde < 250 g/l, wat maar liefst 40% lager is dan de Europese grenswaarde voor oplosmiddelen (baanbrekend). Deze nieuwe lijn voldoet ook ruimschoots aan alle wereldwijde VOS-regelgeving. Met de 100 Line is Glasurit erin geslaagd een watergedragen basislaksysteem te ontwikkelen voor lakken van ongekende eco-effectiviteit en kwaliteit. De nieuwe lijn vormt een passende aanvulling op Glasurits bestaande productportfolio: de 90 Serie, 55 Serie en 22 Serie.

“De Glasurit 100 Line is een gamechanger voor onze klanten. Met deze lijn bieden we ze niet alleen ongekende kwaliteit en effectiviteit, maar ook de laagste VOS-waarde in de markt. Tel daar nog bij op de uitstekende kleurstabiliteit, de gebruiksvriendelijke applicatiemogelijkheden en de milieu-eigenschappen, en het is wel duidelijk dat de 100 Line het meest innovatieve en duurzame laksysteem op de markt is, waarmee onze klant meer auto’s gespoten krijgt”, zegt Fabien Boschetti, Director, Global Marketing, BASF Automotive Refinish Coatings Solutions.

“Vergeleken met de basislakken die op dit moment op de markt zijn, kunnen klanten een gemiddelde besparing tot wel 35% op de totale verwerkingstijd verwachten, dankzij snellere applicatie en kortere uitdamptijden. Daarnaast is minder materiaal nodig, wat nog een extra besparing van 20% oplevert,” voegt Boschetti toe.

De Glasurit 100 Line maakt gebruik van een innovatieve pigmenttechnologie, waarmee schadeherstelbedrijven voorbereid zijn op het huidige en toekomstige spectrum van schitterende kleuren in de auto-industrie. De kleurstabiliteit van de 100 Line is uitstekend en zeer goed bestand tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast loopt Glasurit voorop met digitale oplossingen voor kleurmanagement en tilt met de spectrofotometer RatioScan 12/6 het zoeken naar de juiste kleur naar een nieuw niveau. Klanten kunnen gemakkelijk en snel de precieze kleuren bepalen en hebben toegang tot miljoenen kleurformules.

De succesformule is deels gebaseerd op eerdere feedback van klanten. “Voor de start van dit project was mijn grootste punt van zorg of we met de nieuwe 100 Line wel net zo’n goede kleurnauwkeurigheid zouden bereiken als met de 90 Serie. Inmiddels weet ik dat deze oplossing zelfs nog beter is!” We werkten alleen met de RatioScan 12/6 en behaalden dezelfde en nieuwe, hogere niveaus van kleurnauwkeurigheid. Bovendien besparen we veel tijd gedurende het proces. Zoiets heb ik nog nooit eerder meegemaakt,” zeggen Antonio en Francisco Cañas van schadeherstelbedrijf Talleres Cañas in Jaén, Spanje.

Naast de innovatieve watergedragen basislakken profiteren klanten van de Glasurit 100 Line ook van een breed aanbod aan tools en diensten om processen op alle niveaus te optimaliseren en de dagelijkse werkzaamheden te vergemakkelijken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de nieuw ontworpen mengmachine Mix100, op basis van een modulair en ergonomisch concept dat optimaal kan worden aangepast aan de individuele behoeften van schadeherstelbedrijven. Een online KPI-rapportagetool met de naam Perform100 levert alle belangrijke cijfers in één oogopslag, zodat managers van schadeherstelbedrijven altijd beschikken over een duidelijk overzicht van hun bedrijfsprestaties. En met onze nieuwe app Solve100 hebben klanten op afstand altijd direct toegang tot 100 Line-experts, die kunnen adviseren over alle technische vragen. Bovendien kunnen schadeherstelbedrijven die werken met de 100 Line het certificaat EcoCERT100 verkrijgen, waarmee ze worden erkend als milieuvriendelijke en duurzame dienstverlener. Klanten, verzekeraars, leasemaatschappijen, autofabrikanten en andere stakeholders hechten daar veel waarde aan tegenwoordig.

De nieuwe basisklakken komt in het derde kwartaal van 2020 wereldwijd op de markt, om te beginnen in een aantal geselecteerde landen, waaronder Nederland.