Per 1-6-2020 is Certificering Autoruitherstel verplicht

Certificering Autoruitherstel verplicht
Beeld: Focwa

Het is belangrijk om aan te tonen dat u als specialist ‘Autoruitherstel’ uw vak verstaat. Met een certificering laat u zien aan de kwaliteitseisen te voldoen en op de hoogte te zijn van de veranderingen in de markt. Daarbij kunnen niet-gecertificeerde ondernemers straks geen lid meer zijn bij FOCWA.

Zowel consumenten als opdrachtgevers zullen u herkennen als vakbekwaam en erkend autoruithersteller wanneer u zich certificeert voor de branchenormering ruitherstel. Alle autoruitherstelbedrijven die zijn aangesloten bij FOCWA moeten zich vóór 1 juni 2020 certificeren voor de branchenormering ruitherstel.

FOCWA en BOVAG ontwikkelden samen de branchenormering. Dankzij de aangescherpte eisen ontstaat er een gelijk speelveld voor ruitherstelbedrijven en is de noodzakelijke kwaliteitsborging en veiligheid voor consumenten en opdrachtgevers gegarandeerd. De nieuwe norm is ontwikkeld in nauwe samenwerking met een Centraal College van Deskundigen. Dat bestaat uit marktpartijen uit de sector, waaronder een vertegenwoordiging van opdrachtgevers. Zo wordt de norm in de sector breed gedragen.

Autoruitherstelbedrijven kunnen voor de certificering rechtstreeks contact opnemen met KIWA, DEKRA of Bureau Veritas om een audit te plannen. Ook kunnen zij zelf afspraken maken met de DEKRA, KIWA of Bureau Veritas over het tarief van de audit, zodat zij bijvoorbeeld voordeel kunnen boeken in verband met combinatie audits. Door de samenwerking met drie certificerende instellingen, is er voldoende marktwerking om te zorgen voor blijvend scherpe tarieven.

Heeft u vragen over de nieuwe normering? Neem dan contact op met FOCWA via contact@focwa.nl of (088) 501 10 00.

Bron: Focwa